Αλληλεγγύη στην κατάληψη Villa Amalias

Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Villa Amalias 

 

Εδώ και 22 χρόνια στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει ο απελευθερωμένος χώρος της κατάληψης Villa Amalias. Απελευθερωμένος από κάθε είδους ιεραρχία και εκμετάλλευση, ένας χώρος με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά που προτάσσει την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη.

Όλα αυτά τα χρόνια ύπαρξής της η Villa Amalias αποτέλεσε στόχο της εξουσίας. Το κράτος και τα τσιράκια του (φασίστες και Μ.Μ.Ε.) επιτέθηκαν αλλεπάλληλες φορές στην κατάληψη. Η τελευταία τους επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 20/12/12. Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στον κατειλλημένο-απελευθερωμένο χώρο συλλαμβάνοντας 8 συντρόφους και συντρόφισσες καταληψίες, κατάσχοντας προσωπικά αντικείμενα και σφραγίζοντας το κτίριο. Αλληλέγγυοι σύντροφοι που κατευθύνονταν στην περιοχή προσήχθησαν από μηχανοκίνητες δυνάμεις καταστολής, όπως επίσης προσαγωγές συντρόφων και συντροφισσών πραγματοποιήθηκαν και στο δημαρχείο αθηναίων όπου βρέθηκαν για να παρέμβουν στο δήμαρχο της καταστολής Καμίνη.

Στην κατάληψη της Villa Amalias, όπως και σε κάθε κατειλλημένο και αυτοδιαχειριζόμενο  χώρο με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας. Η επίθεση που δεχόμαστε από το κράτος και τους διάφορους παρατρεχάμενους του είναι αναμενόμενη. Είμαστε εχθροί του συστήματος που εκμεταλλεύεται τις ζωές μας, και όπως εμείς μέσα από τις δομές αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας, που χτίζουμε καθημερινά επιτιθόμαστε στην εξουσία, έτσι κι αυτή αποπειράται να μας καταστείλει.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και ως τέτοιο θα το χρησιμοποιήσουμε ενάντια στην εξουσία. Δεν επιτέθηκαν μόνο στη Villa Amalias. Επιτέθηκαν σε κάθε αντιστεκόμενο που δε σκύβει το κεφάλι στα σχέδιά τους. Στον πόλεμο που μαίνεται, στις μάχες που θα δώσουμε, βρισκόμαστε στο πλευρό καθενός που αντιπαλεύει κάθε είδους εξουσία.

 

 

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ VILLA AMALIAS 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ 

 

Κατάληψη Αντιβίωση 

& σύντροφοι/ισσες

Το κείμενο σε pdf