ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8/2013 ΣΤΙΣ 19:00 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΘΙ ΚΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ
ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ

Αυτός ο Αύγουστος αποδείχτηκε ιδιαιτέρως δραστήριος για τις κατασταλτικές δυνάμεις που με τις ευλογίες του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ συνέχισαν το δακρυβρεχτό σίριαλ «πάταξη των εστιών ανομίας». Λάβαμε ήδη στους δέκτες μας τα επεισόδια που αφορούσαν τις τρεις καταλήψεις της Πάτρας (05/08), την κατάληψη της Βαλβείου Βιβλιοθήκης στο Μεσολόγγι (26/08), την κατάληψη Κελί ελευθερίας στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας (2/7), στο αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο Ξάνθης. Αφού ακόμα το καλοκαιράκι καλά κρατεί, περιμένουμε εναγωνίως και τα επόμενα επεισόδια, καθώς έχουν δείξει προτίμηση στις «νεκρές» ημερομηνίες για να αποφύγουν τις αντιδράσεις.

Για να τελειώνουμε, όμως, με τα τηλεοπτικά τους παραμύθια οι επιθέσεις στις καταλήψεις είναι επιθέσεις στα ριζοσπαστικά κινήματα. Είναι επιθέσεις στους χώρους που αντιστέκονται στο εξουσιαστικό μοντέλο που επιβάλλει μιζέρια, εξαθλίωση και σιωπή «νεκροταφείου». Θέλουν οπωσδήποτε να αποτρέψουν και την παραμικρή πιθανότητα οι πρακτικές και τα προτάγματα των αντιστεκόμενων, που δημιουργούν τέτοιους αυτοοργανωμένους χώρους, να προωθηθούν στις τάξεις των εκμεταλλευόμενων.

Από την δική μας πλευρά γνωρίζουμε ότι οι καταλήψεις αποτελούν «εστίες» σχέσεων αλληλεγγύης και ανατρεπτικών ιδεών εχθρικών στους κυρίαρχους μηχανισμους, επομένως δε θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από την συκοφάντιση και καταστολή τους με κάθε μέσο. Από τη δική μας πλεύρα τους βεβαιώνουμε ότι καμία επιθεση τους δε θα μείνει αναπαντητη και πως ακόμα και αν καταφέρουνε να χτυπήσουνε μία, άλλες δύο θα ξεπετάγονται στη θέση της. Γιατί αύτό που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι ότι οι καταλήψεις είναι χώροι κοινωνικής και πολιτικής διεργασίας και αυτό που κρατά ζωντανους είναι οι σχέσεις των ανθρώπων που στεγάζονται μέσα τους.

Θα λέμε ξανά και ξανά τα ίδια μέχρι να βαρεθούμε τη ζωή μας : Δημαρχαίοι, μπάτσοι, δικαστές, διοικητές και λοιποί παρατρεχάμενοι ΟΥΤΕ Η ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ. Είναι κτίρια που ήδη αξιοποιούνται και που οι δομές και τα εγχειρηματα τους δεν αποτελούν προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς, αλλά, αντίθετα, χώρους δημιουργίας και ζυμωσης για πολλούς. Θα παραμείνουμε παρόντες μέσα από τις διαδικασίες μας και με τη φυσική μας παρουσία στους κοινωνικούς, ταξικούς, αντιρατσιστικούς αγώνες. Γι’ αυτούς και για χιλιους άλλους λόγους η αλληλεγγύη στις καταλήψεις σημαίνει αγώνας για την ανατίμηση των ζωών μας.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8/2013 ΣΤΙΣ 19:00 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ

Σύντροφοι-Συντρόφισσες

2 thoughts on “ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8/2013 ΣΤΙΣ 19:00 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ”

Comments are closed.